Storseier i høstens første kamp!

I høstsesongens første kamp tok vi i mot Namsos 2 til dyst på vår midlertidige hjemmebane, Hegra Sparebank Arena. Med ny trener på plass og tre ukers oppkjøring var det mange spente kropper som sto klar til start mandag kveld. Systemet og opplegget til trener Pål Arne Rønning skulle vise seg å bære frukter allerede i første kamp, for ungguttene til Namsos ble sendt hjem med 6-2-tap i kurven!

Gjøran, Pål og Joakim.

Kampen startet litt nervøst fra vår side, allerede etter ni minutter spill tar Namsos ledelsen etter at vi mistet vi ballen på midten, de spiller seg enkelt gjennom alene med undertegnede å satte rolig inn 0-1 i nærmeste hjørne. Etter målet kommer vi litt mer med i kampen og midtveis i omgangen styrer vi alt ute på banen. I det 25. minutt skjer noe historisk, Marius mottar et oppspill inne på banehalvdelen til Namsos, vender opp, spiller ut til Sondre på høyre flanke som så spiller en flott stikker gjennom til Stian Venseth som kommer alene med keeper, og på førstetouch chipper han ballen over bena på en utrusende Namsoskeeper og i mål, 1-1! Ja du leste faktisk riktig, vi tror fortsatt ikke helt på det vi heller!

Vi fortsetter å kjøre kampen etter målet uten å få uttelling i målprotokollen, og da skjer det som ofte skjer, motstander får kjøre en kontring da vi føler oss litt komfortable med ballen. Namsos ruller opp ute til høyre, får slått et innlegg på bakre stolpe der Namsosspilleren lårer/kneer ballen opp i nettaket i duell med Anders, 1-2. Men vi mista ikke mye mot av dette for det var vi som kjørte kampen på dette tidspunktet, og allerede to minutter etterpå utnytter Marius en feilpasning i det bakerste leddet til Namsos, vender av et par mann og setter den vakker i lengste hjørne til 2-2.

Etter 40 spilte minutter går vi opp i ledelsen for første gang i kampen, Marius får ballen, dribler én, dribler to, passerer keeper og setter kula enkelt i mål, 3-2, noe som også blir pauseresultatet.

I pausen blir vi enige om å heve oss litt, ha mer fokus på det vi har trent på, luke vekk rot i det defensive og kjøre på i samme spor offensivt. Som sagt så gjort, i det 50. minutt mottar Marius ballen på midtbanen, forserer opp venstresiden, dribler én, dribler to, går tilbake og dribler to igjen, dribler tre, dribler fire, før han til slutt tupper ballen med skru mellom bena på keeper til 4-2, og kampens høydepunkt er et faktum! Rett og slett et vakkert dribleraid som ender på best mulige vis.

Etter dette ser vi oss aldri tilbake å kjører over Namsos. Etter 67 minutter kommer vi oss fint opp på høyresiden og får lagt et fint innlegg på første stolpe som Gjøran møter fra sin midtbaneposisjon og helt alene kan spasere i mål, 5-2! Vi kjører også resten av kampen, Namsos har bare én sjanse i andre omgang og den kommer helt på slutten da spissen deres kommer alene med undertegnede, men der vi endelig kan notere oss for en redning. Like etterpå, i det 91. minutt spiller undertegnede ut langt, ballen spretter bak forsvaret deres og en av Namsosspillerne forsøker å spille tilbake til keeper, men der er Mats på pletten, snapper ballen og triller den enkelt forbi keeper til 6-2.

Dagens Aasgut med tre solomål, altså hat-trick: Marius R. Stenvik!

Perfekt start på høstsesongen og vi klatrer opp til 3.plass på tabellen. Kan også nevnes at dette var Torbjørn Ekles comback-kamp etter tolv år, samt trener Pål Arne Rønnings debut som Aasgutentrener. Vil si at begge to klarte seg meget bra!
Neste kamp er torsdag 20. august kl.20 på Hegra Sparebank Arena, denne gang er det OBOS-cup som står på programmet og motstander er Tydal fra 4.divisjon. Vel møtt!

Kampfakta:

9´ 0-1, Ukjent
25´ 1-1, Stian Venseth (Sondre Lauvås)
35´ 1-2, Ukjent
37´ 2-2, Marius R. Stenvik (Stian Venseth)
40´ 3-2, Marius R. Stenvik (Mats J. Nesjø)
50´ 4-2, Marius R. Stenvik (Frode Reinås)
67´ 5-2, Gjøran Ø. Olsen (Pål Schei)
91´ Mats J. Nesjø (Kristoffer Vordal)