Sjansesløseri førte til tredje strake uavgjort!

Mandag kveld tok vi i mot Overhalla til siste kamp før sommerferien og etter to strake uavgjortkamper skulle vi avslutte vårsesongen med tre poeng. Slik skulle det dessverre ikke gå, da sjansesløseri i fortroppen og gavepakker i det bakre ledd førte til nok et uavgjortresultat.

Forutsetningene for kampen var ikke de aller beste da vi hadde et helt lag ute av forskjellige årsaker; fire sydenturister i Erlend, Sigurd, Pål og Frode, to ute med karantene i Erik og Tommy, tre på jobb i Thomas, Gisle og Gjøran, samt at Marius var ute med en dårlig (gammel) rygg og Sindre satt på benken med influensa i kroppen. Da er det godt vi har god bredde i troppen for vi klarte likevel å samle sammen en fin gjeng på 16 mann. Vegard F er tilbake fra skade og gikk rett inn i startoppstillingen, Tor Erik debuterer samt at Daniel endelig er tilbake etter et år i militæret.

Benk:
Vegard H, Joakim, Anders N, Jarle, Sindre (med influensa)

Vi åpner kampen godt og tar intitiativet uten at det skjer all verden i starten. Så etter 15 minutter kommer det første målet. Daniel blir spilt opp feilvendt på 16 meter, vender og tar med seg ballen litt ut til venstre på første touch forbi oppasseren sin, legger så kula hardt inn foran mål der Henrik enkelt kan plassere den i åpent mål, 1-0 etter angrepsspill tatt rett ut fra læreboka! Etter målet svinger spillet litt frem og tilbake uten de store sjansene, vi har god kontroll og fører kampen. Men så etter 42 spilte glipper det, bortelagets spiss får stå helt alene på 16meteren, får en pasning som han demper med seg, blir litt presset av Anders og mens undertegnede febrilsk prøver å komme til for å hjelpe setter han ballen rolig mellom beina og i mål til 1-1. Dette blir også pauseresultatet etter en omgang som må sies å være en av de bedre vi har prestert denne sesongen.

I pausen blir vi enige om at dette er en kamp som helt klart kan vinnes da Overhalla hadde lite å by på. I andre går vi ut for å krige kampen inn i vårt spor, og 12 minutter inn i omgangen ruller vi opp en kontring ut på høyre side hvor Henrik slår en fin stikker igjennom til Sondre som kommer rundt backen sin, skjærer inn mot mål hvor han enkelt plasserer ballen mellom keeper og stanga fra seks meter, 2-1, igjen etter lekkert angrepsspill!

Etter målet blir vi for en gangs skyld ikke redde av å lede kampen. Vi fortsetter å styre og slipper egentlig aldri bortelaget til noen sjanser. Men i det 71. minutt glipper det dessverre, en lang ball skal enkelt klareres på hode av Anders, men så uheldig som han er så klareres ballen rett i ryggen på stoppermakker Christian og ballen lander rett i beina på spissen som får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål fra 11 meter, igjen er undertegnede alt for sent fremme for å i heletatt ha sjansen til å gjøre målet noe mindre, 2-2.

Da utligning nummer to for kvelden er et faktum svinger spillet frem og tilbake igjen og kampen preges av mange frispark og stopp i spillet. Vi får noen frispark fra gode posisjoner inne på deres halvels som vi ikke klarer å utnytte. På overtid får bortelaget en corner som de selv header langt utenfor, men kampens hoveddommer, som forøvrig hadde en ellers meget god kamp, hang ikke helt med og dømte ny corner. Da undertegnede påpekte feilen ved å spørre Overhallas spiss om det virkelig var corner og fikk et bekreftende nei, som dommeren hørte, ville fortsatt ikke dommeren gjøre om avgjørelsen sin, spesielt. Heldigvis stanget stopperkjempen Sunde ut corner nummer to og kampen ebbet ut i 2-2.

Vi vinner sjansestatistikken klart, selv uten å få satt bortelagets keeper på de store sjansene. Etter kampen sitter vi igjen med en følelse av at vi burde vunnet kampen, men at vi er fornøyde med prestasjonen sett i forhold til de to foregående kampene. Dermed avslutter vi vårsesongen med tre seiere, tre uavgjort og to tap, med en målforskjell på 22-17.

Screenshot 2015-06-30 22.28.42

Tabellen etter halvspilt serie (Overhalla og Follafoss har én kamp mer spilt) Foto: skjermdump fra Fotball.no

Dagens Aasgut: Tor Erik Enget, fantastisk debut på sentral midtbane. Kontrollerer luftrommet bedre enn flyvelederen på Værnes, selv bare med sine 1.60m+ på strømpelesten!

Kampfakta:
15´ 1-0 Henrik Aalberg (Daniel Skjerve)
42´ 1-1 Jørgen Bøkestad
57´ 2-1 Sondre Lauvås (Henrik Aalberg)
71´ 2-2 Jørgen Bøkestad

Denne kampen var også den siste på Åsen gress, da det om en måneds tid startes arbeid med å legge kunstgress. Mange gode minner og opplevelser har utspilt seg på denne matta, men dessverre sier trenden at plastikk er fremtiden. Vel vel.

Åsen gress, takk og farvel! Foto: Kristoffer Vordal