Den hjemvendte sønn redder uavgjort på overtid!

Vil starte med å beklage for at det ikke har kommet noe referat fra vår kamp mot Beitstad tidligere. Dette har sine naturlige årsaker da undertegnede har vært svært opptatt med å få gjennomført Skandia Cup på Ladesletta den siste uka. Men som de sier; bedre sent enn aldri!

Mandag 22. juni reiser  vi opp til Beitstad for vår nest siste kamp før sommerferien. Vi reiser skade/karantene/jobb-skutt oppover med en liten tropp på fjorten mann. Vi har likevel stor tro på at vi skal bite godt fra oss i sola på Beitstad stadion, men det ender med at vi i aller siste sekund klarer å redde 2-2 og ett poeng.

Vi starter kampen bra og har initiativet, det er også vi som skaper de største sjansene den første halvtimen. Henrik Aalberg har flere sjanser til å åpne scoringsballet, men det vil seg ikke helt i starten. Men på sin tredje store mulighet kan han ikke gjøre annet enn å få den i mål, for på en retur hvor en Beitstadspiller “redder på streken” setter han ballen litt presset midt i mål fra fem meter. Det som menes med “redder på streken” er at ballen var vel ganske klart inne da Sondre avsluttet, men det ble ikke dømt mål før den passerer målstreken for andre gang, 0-1!

Vi kjører kampen også etter målet men klarer ikke sette ballen i mål flere ganger før pause, selv med flere gode muligheter. Beitstad hadde lite å komme med og satte aldri undertegnede på noen store prøver. 0-1 pause.

I andre fortsetter vi vårt gode spill og skaper de to første mulighetene. Henrik får igjen en stor mulighet alene med keeper, men lobben går dessverre over mål. Utover omgangen tar Beitstad mer og mer over og historien gjenntar seg fra forrige kamp hvor vi aldri klarer å sette nummer to i kassa og få en betryggende ledelse. Midt i andre omgang utligner Beitstad på en kontring hvor de ruller opp på høyre side og deres kaptein for dagen får en enkel jobb med å sette inn 1-1 alene med undertegnede.

Etter målet får hjemmelaget blod på tann og får lyst på mer. De har to store muligheter til å ta ledelsen, men begge avslutningene går i stolpen. Men det tar ikke lange tiden før de har snudd kampen til 2-1, igjen ruller de opp på høyre side og et innlegg på bakerste blir kontant plassert opp i nettaket på hel volley, via labben til undertegnede, vakkert angrep!

Målet gjør at Beitstad blir mer passive og lar oss ta over ballen igjen. Vi skaper flere store sjanser mot slutte, spesielt én ved Erlend hvor han lekkert blir spilt igjennom på venstre side, men avslutningen alene med keeper blir en mellomting mellom skudd og pasning, så ballen paserer mellom stanga og Sondre som lurer på bakerste stolpe, nære!

Ikke lenge etter blir vondt til værre da Tommy får direkte rødt kort for en litt for sen takling. Strengt mener vi, ok mener andre. Men dette tar ikke motet fra oss, vi fortsetter å presse på for en utligning og kjører alle mann i angrep. Dette fører naturlig nok til at Beitstad får noen farlige overganger som de ikke omsetter i tellende resultat.

Beitstadspillerene får merkelig nok god tid utover i andre omgang, noe som fører til at dommeren ikke har noe annet valg enn å legge til fire minutter. Selv i tilleggstiden presterer de å bruke utrolig lang tid på å få ballen i spill, og det skal straffe seg. For fem minutter på overtid får vi en dødball som blir langt på lengste stolpe, keeper halvklarerer ut til høyre inne i 16meteren, der står Anders N. å får en liten touch på ballen i duell med en motspiller, ballen ender så opp hos Christian som på vakkert vis tar en touch før han smeller i vei et skudd med venstreslegga som curler inn i lengste kryss. Keeperen er fortsatt ikke tilbake i målet etter utboksingen sin så han har null mulighet, 2-2!!

Like etter blåser dommeren av kampen og vi får smake på hvor godt det er å redde et poeng på overtid, noe som skal sies er myyyye bedre enn å tape to poeng på overtid, ref. forrige kamp mot Follafoss.

Dagens Aasgut: Christian Sunde!