Lekestue mot Ålen!

Ålen tok turen til Åsen stadion søndag 07. juni, og med seg i bagasjen hadde de null poeng på fem kamper. Dermed gikk det som det måtte, vi kontrollerer kampen fra start til slutt og gir oss ikke før vi har puttet ti mål bak Ålens keeper. Kampen ender 10-1.

Før kampen var det, som vanlig, et par spørsmålstegn i troppen på grunn av skader. Tommy måtte stå over med en vond fot, mens midtbaneterrier Stian ble beordret til å stå over av trener G. O. Vordal etter å ha pådratt seg hjernerystelse under torsdagens trening. Dermed var det duket for en nykomponert midtbane for anledningen og timingen kunne ikke vært bedre. Tidligere i uka ble Henrik Aalberg klarert for spill for Aasguten etter å ha satt underskriften sin på papiret. Henrik kommer fra spill for Sverre, Levanger, Vuku og nå sist TØH som var skolelaget til Trondheims Økonomiske Høgskole. Henrik er en midtbaneelegant av rang å kan spille både defensivt og offensivt. Han gikk rett inn på laget for Stian i rollen bak spissen, en klassisk trequartista! I Tommys skadefravær fikk Jens muligheten fra start på høyreback, hans første kamp for sesongen.

Dermed ble startoppstillingen som følger:
Kristoffer (K)
Jens – Thomas – Sigurd – Frode
Erik – Erlend
Sondre – Henrik A. – Mats
Marius

I kamptalen like før start la undertegnede vekt på at motstander og tabellposisjon skulle skyves til side, vi skulle spille vårt spill, være PÅ fra start og styre spillet. Gutta responderte med å ta tak i kula, holde den i laget og styre, akkurat som vi ble enige om. Det første kvarteret ble likevel litt sånn “ta-og-føle-på”, samtidig som banen heller ikke i dag innbød til noe spesielt finspill. Etter 20 min. kommer det første målet, Marius mottar ballen fra Erlend like utenfor 16meteren, feilvendt og med mann i ryggen, vender hurtig opp, tar noen steg mot målet før han smeller ballen i høyre hjørne med venstre fot, 1-0! Etter målet virker det nesten som at vi slapper litt av og fokuserer på å kontrollere, noe vi ikke ble enige om på forhånd. Heldigvis finner gutta ut at det ble kjedelig i lengden, så i det 37. min. smeller det igjen, Mats mottar ballen helt ute på venstresiden, finter bort backen, kommer seg ned til dødlunja, følger denne noen meter før han legger en strøken 45graders pasning ut til Henrik som kommer stormende inn i feltet, han setter ballen opp i nettaket i nærmeste hjørne på førstetouchen, vakkert, 2-0!

2-0-målet virker som en selvtillitsboost for gutta og inn mot pause kjører vi totalt over Ålen. 3-0 kommer på en corner i det 41. min. slått av Jens som keeper halvveis bommer på, noe som gjør at Fressa enkelt kan sette ballen i det tomme målet fra kloss hold. 4-0 kommer etter 43 spilte, denne gang er Henrik A. på pletten igjen da Sondre kommer seg fri på høyre og legger ballen vakkert inn foran mål der Henrik bare møter ballen på fire meter og bredsider den enkelt i mål. Vi går til pause på stillingen 4-0.

I pausen blir vi enige om å fortsette i samme spor som vi avsluttet 1.omg. Vi sto med en del minus i målforskjellen før kampen så dette var vår mulighet til å rette litt på det. Åtte minutter inn i 2.omg, i det 53. min., kommer Sondre fri på høyre nok en gang, kommer seg ned til dødlinja og legger ballen vakkert ut til Marius som enkelt kan sette ballen i mål fra syv meter, 5-0!

6-0 (59. min.) kommer på et direkte frispark ute på venstresiden som alle andre enn Erlend garantert mener er et innlegg, men som sniker seg gjennom alt og alle og går inn i lengste hjørne.

Erlend setter inn 6-0 på frispark i det 59. min.

I det 63. min. smeller det igjen, og igjen er det Sondre som skaper trøbbel ute til høyre. Utfordrer backen sin for ente gang, og nå er han så svimmel at han snubler bare Sondre gjør en liten bevegelse stakkars, kommer seg rundt og legger ballen inn foran mål (for ente gang) der Mats bryter seg foran oppasseren sin og setter ballen i nærmeste hjørne, 7-0! Ålen rekker egentlig ikke å ta avspark før vi erobrer ballen og går i angrep på ny, og gjett hvem? Joda, Sondre får ballen ute til høyre (backen har gitt opp og annonsert sommerferie), legger inn til Pål som har kommet inn på topp for Marius, han avslutter bra, keeper gjør en fantomredning, men ballen faller rett på hodet til Pål igjen som enkelt kan heade den i bue i lengste hjørne, 8-0 i det 64. spilleminutt!

Etter dette roer vi litt ned, gjennomfører en del fler bytter, noen som naturlig fører til at vi mister litt flyt. Så svimle som Ålen-spillerene var på dette tidspunktet så var det vel endelig godt å få kjenne litt på kula. Vi var strengt enige om at det skulle holdes tett bakover i dag og hadde linjedommeren gjort jobben sin så hadde så også skjedd. Men i det 80. min. kommer Ålen rundt på vår høyreside etter litt slurv av oss, legger inn til en offsideplassert spiller som mottar ball i duell med Frode, kommer seg fri og setter ballen enkelt bak undertegnede fra åtte meter, 8-1. I denne perioden presset faktisk Ålen litt på og hadde et par cornere og avblåsninger for offside. I det 82. min. kommer en Ålen-spiller alene gjennom hvor undertegnede måtte gjøre en dobbeltredning, men også denne gang ble det korrekt avblåst for offside. Undertegnede setter så i gang spillet med en lang crosser mot vår venstre side, i duellen ti meter inne på Ålens halvdel bommes det på ballen, noe om gjør at den spretter igjennom mellom back og stopper hvor Mats kommer stormende som en ensom katt med løpetid, er først på ballen og blir forsøkt felt av backen, kommer så alene med keeper og setter den enkelt langs bakken og under keeper til 9-1!

Så i det 86. spilleminutt kommer kampens høydepunkt. Frode stormer frem på venstre side, legger et langt innlegg over og forbi bakre stolpe, der kommer Pål stormende helt alene og fra ti meters hold med skrå vinkel mot målet bestemmer han seg for å smelle til på hel volley. GODT valg, for ballen fyker inn i lengste hjørne før keeper i heletatt rekker å reagere, klassescoring av verdalingen og 10-1 er et faktum!

Kampen ebber så ut med 10-1 i en fintspillende fotballkamp på en løs gressmatte der det ble holdt en god tone både mellom lagene og med dommerene. Tre poeng er et faktum og vi klatrer opp til 4.plass på tabellen, endelig med positiv målforskjell igjen.

Dagens Aasgut, med ikke mindre enn fire assist: Sondre Lauvås!

Benk:
Pål, Sindre, Vegard F., Anders N., Oddgeir.

Kampfakta:
20´ 1-0 Marius (Erlend)
37´ 2-0 Henrik (Mats)
41´ 3-0 Erik (Jens)
43´ 4-0 Henrik (Sondre)
53´ 5-0 Marius (Sondre)
59´ 6-0 Erlend (Frode)
63´ 7-0 Mats (Sondre)
64´ 8-0 Pål (Sondre)
80´ 8-1 Sondre Nesvold
82´ 9-1 Mats (Kristoffer)
86´ 10-1 Pål (Frode)

PS. Til slutt vil vi annonsere at Geir Olav Vordal har tatt på seg treneransvaret ut vårsesongen. Vi har trøblet veldig med å få inn en trener som har tid, lyst og engasjement nok til å ta på seg ansvaret. Nå i første omgang tar G. O. Vordal ansvaret frem til sommeren, så jobbes det videre med å finne en permanent løsning fra 1.august av. Skulle noen ha navn på aktuelle kandidater er det bare å ta kontakt på [email protected].

I samme slengen vil vi annonsere våre to ferskeste signeringer (i tillegg til Henrik Aalberg) som blir klare for spill til neste kamp som er kommende lørdag 13. juni hjemme mot Follafoss. Disse er Tor Erik Enget som er stjørdaling og har spilt for Tangmoen og Christian Sunde som kommer hjem til moderklubben etter spill for Neset FK.