Seier i sesongens første hjemmekamp!

Etter tre strake bortekamper var det endelig klart for sesongens første hjemmekamp. Vi skulle reise kjerringa etter to strake tap, og det ble bingo i første forsøk! For vi vinner til slutt 3-1 over Bangsund i lett regnvær på ei sleip gressmatte.

Allerede før kamp blir vi nødt til å gjøre forandringer på laget som var oppsatt. Vi har ikke vært bortskjemte med å ha skadefrie forsvarere i år og denne kampen var intet unntak. Sindre måtte kaste inn håndkleet femten minutter før start på grunn av en brist i et ribbein som han fikk i siste kamp mot Lånke, inn kom Anders G.

Publikum hadde akkurat rukket seg ned til stadion da Kristoffer bestemmer seg for å ta på klovnehatten å gi Bangsund en gavepakke av de sjeldne. Et langt oppspill kan enkelt klareres, men i stede blir herren i oransje overmodig og skal ta med seg ballen inn i 16meteren for å plukke den opp. Det ender som det måtte, Bangsund-spilleren snapper ballen mellom undertegnedes fingrene og kan enkelt spasere inn å sette ballen i det tomme målet, 0-1.

Totalt sett er vi ikke på den første halvtimen. Vi sliter med å få tak i kula, vi henger ikke med på kombinasjonsspillet til Bangsund og blir løpende i mellom. Ikke nok med det, vi blir igjen nødt til å gjøre forandringer i det bakre leddet. Sigurd må gi seg med en kjenning i lysken som han har kjent på en god stund nå, inn kom Thomas. Vi klarer dog å unngå de største sjansene i mot etter og tar mer og mer over spillet. Like etter halvtimen spilt finner Sondre bakrommet, men alene med keeper blir avslutningen akkurat for svak da keeper får en finger på ballen slik at den går i stolpen og de får klarert.

Dette var starten på en god periode for oss. Ikke lenge etter, ca. i det 37 minutt får Sondre ballen ute til høyre, vender innover, slår en kort pasning til Stian som vrir direkte over til venstre, hvor Mats kommer løpende alene igjennom og enkelt kan sette ballen i lengste hjørne på førstetouch med venstre fot, 1-1!

Mats setter inn 1-1!

Mats setter inn 1-1 i det 37.minutt! (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Vi fortsetter å holde koken oppe etter målet og i tiden frem mot pause er det vi som styrer showet. I det 45. minutt tar dommeren fløyta i munnen, vi tror at dommeren har kjent kaffelukta fra kiosken, men i stede dømmer han frispark til oss ti-femten meter inne på Bangsunds halvdel, litt ute til venstre. Dette gir oss en flott mulighet til å gå til pause med ledelse. Hva skjer så? Jo, Erlend curler ballen vakkert inn foran mål, den dupper ned på syv meter og der kommer luftens baron Sondre flyvende og stanger ballen i det nærmeste hjørnet, vi har snudd kampen! (Siste mål på hodet for Sondre kom på Storsjøcup i 2005, journ. anm.) Dermed går vi til pause på 2-1.

Etter pause fortsetter vi der vi slapp i første (ja, vi prøver noe nytt), vi holder på kula og styrer spillet. Dette medfører at vi skaper flere sjanser, den største ved Sondre da han snapper ballen i det en Bangsund-forsvarer forsøker å spille ballen tilbake til keeper. Denne gang forsøker han å runde keeper, dette er forsåvidt vellykket, men da han vender snuten mot målet har det kommet til en forsvarer som på halvveis ulovlig vis stopper ballen på streken. Den treffer nok hånda, men til hans forsvar så er hånda godt plassert inntil kroppen.

Første halvdel av andre omgang er ellers veldig rolig og komfortabel fra vår side. Men etter ca. 70 minutter bestemmer Sondre seg for å vise at han faktisk kan med bena også. Får en gjennombruddspasning litt ute til høyre servert av Erlend, tar med seg ballen mot mål, drar en klassisk Brattbakk-vending da han får en forsvarer på seg (vekk med han!) før han plasserer ballen enkelt i nermeste hjørne med høyre fot, keeper kan ikke gjøre annet enn å stå å måpe av hele prestasjonen, 3-1!

Etter vår tredje scoring tar Bangsund mer over, virker nesten som de forstår at det å kjøre langt og tape i tillegg, er dårlig deal. Deres fremste våpen de siste tjue var et velkjent ett fra våre venner i Stoke. De hadde Rory Delap,  Bangsund hadde en blondhåret katapult med ukjent navn. Antallet innkast mot vår femmeter kom opp i tosifret, men det ga ingen resultater. Deres farligste sjanse de siste tjue var en corner der en av deres spillere får stå helt fri på fem meter å heade. Nå hadde derimot undertegnede snøret igjen gavesekken, gjort rent inne i målet og tatt frem refleksene. Ballen ble reddet med den lengste skruknotten under skoa etter en av de penere benparadene på denne siden av millenniumet, i all ydmykhet. Dette virket til å ta litt piffen ut av bortelaget og noen fler store sjanser ble det ikke. Dermed kunne vi ri av kampen med 3-1-seier.

Kristoffer plukker ned en av mange høye innlegg i andre omgang. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Kristoffer plukker ned et av mange høye innlegg i andre omgang. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Benk:
Thomas (b.m. Sigurd), Gjøran (b.m. Tommy), Gisle (b.m. Mats), Sindre, Joakim (b.m. Marius), Anders H. (b.m. Sondre)

Kampstatistikk:
9´ 0-1, ukjent (Kristoffer..)
37´ 1-1, Mats (Stian)
45´ 2-1, Sondre (Erlend)
70´ 3-1, Sondre (Erlend)

Tilskuertall: 70-80 stk!