Det ble et kjedelig 5-0-tap borte mot Lånke i kveld. Vi hadde en del fravær i dag pga jobb, sykdom og skader, men klarte til slutt å samle sammen en fin gjeng.

Tommy – Anders – Sindre – Frode
Erik – Erlend
Sondre – Stian – Mats
Marius

Vi henger godt med fra start og det skjer egentlig veldig lite. Lånke har ballen mest mens vi ligger kompakt og plukker ned de parhundre langballene de prøver å pumpe fra sin høyre side og over mot vår høyreback. Vi har den største sjansen i første omgang da Sondre blir spilt gjennom av Erlend, og alene mot en utrusende keeper forsøker han seg på en lobb som dessverre spretter utenfor lengste stolpe. Mats ble også spilt gjennom alene med keeper ved en anledning, men denne ble avblåst for en meget tvilsom offside. Vi går til pause på 0-0 med en følelse på at vi har god kontroll defensivt og kanskje burde ha ledet kampen.

I pausen blir vi enige om å være på fra start og fortsette i samme spor mens vi venter på at sjansene skal komme. Det fungerer utmerket, for etter rett over 50 minutter blir Sondre spilt alene gjennom mot keeper igjen, og denne gang finner han ut at han skal sette ballen mellom beina på keeper, men dessverre for oss er tyngdekraften på Lånkes side og han rekker å sette seg på ballen før den får sjansen til å trille i det åpne målet.

Vi holder tett bakover til det 57 minutt da Lånke kriger inn et hjørnespark. Keeper Kristoffer er på ballen, men klarer bare å slå den opp i nettaket, 1-0. Etter dette blir det hjerneblødning bakover og Lånke setter to raske baller til i nettet før 63 minutter er passert. Begge etter svakt spill av oss i de bakre rekker, veldig unødvendig. 3-0.

Etter dette faller vi litt sammen og får lite tro på at det er noe håp, noe som fører til at de får sjansen til å putte både et fjerde, og på overtid et femte. 5-0. Utrolig kjedelig at vi skal få en så kollektiv svikt i andre omgang, to kamper på rad. Nå har vi to uker på oss før neste kamp på å finne ut hvorfor og hvordan dette skjer.

Men vi henger ikke spesielt med hodet etter tap mot Lånke, de er opprykksfavoritter mens vårt mål for sesongen er å holde oss. Nå er vi ferdige med tre vanskelige bortekamper så nå ser vi fremover å gleder oss til endelig spille hjemme i neste seriekamp, mandag 25.mai mot Bangsund!

Dagens Aasgut: stopperbauta Sindre!